Skip to main content
First8 nieuwsberichten

Partnerovereenkomst First8 en Elasticsearch

By 25 februari 2014januari 30th, 2017No Comments

Open source zoek- en analyticsmachine maakt enorme hoeveelheden informatie bereikbaar

headerpersbericht

 

Nijmegen, 25 februari 2014 – First8, gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfskritische open source toepassingen, is door Elasticsearch, ontwikkelaar van de innovatieve en geavanceerde open source zoek- en analyticsmachine, benoemd tot partner. Dankzij deze samenwerking is ook het Nederlandse bedrijfsleven in staat buiten haar traditionele database te zoeken.

Tot nu toe waren zoektochten naar informatie geconcentreerd op databases: hetgeen erin zit, wordt gevonden, maar wat zich niet in de database bevindt, blijft buiten bereik. In de huidige, snel veranderende wereld, is het echter van belang alle benodigde informatie en details eenvoudig binnen handbereik te hebben. First8 en Elasticsearch maken het mogelijk niet alleen binnen de eigen database te zoeken en analyseren, maar ook real time op bijvoorbeeld intranet en internet. Bovendien, wanneer de gebruiker zoektermen invoert en resultaten gebruikt, leert de zoekmachine hiervan. De zoektocht wordt op die manier uitgerekt. Sinds de oprichting heeft Elasticsearch al meer dan zes miljoen cumulatieve downloads en gebruikers.

Steven Schuurman, medeoprichter en CEO bij Elasticsearch: “We zijn blij First8 te mogen toevoegen aan ons netwerk. We willen ook de Nederlandse markt optimaal bedienen, zonder op de kwaliteit van onze dienstverlening in te leveren en daarvoor moeten we de juiste partners aantrekken. Met haar kennis, toewijding en expertise van de lokale markt is First8 een mooie aanvulling op ons partnerkanaal.”

“Samen met Valveco loopt het eerste project al, waarbij databases, netwerkschijven, intranet en internet samen worden gebracht,” aldus Paul Uijtewaal, directeur van First8. “Met het oog op de groeiende vraag op dit gebied zijn we enthousiast om in zee te gaan met de belangrijkste aanbieder van open source zoekmachines. Vanwege haar bewezen succes in de markt, uitstekende technologie en grote deskundigheid is Elasticsearch een waardevolle partner voor ons.”

Over First8
First8 is gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfskritische open source toepassingen waarbij ook integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen.

Over Elasticsearch, Inc.
Elasticsearch is op een missie om enorme hoeveelheden data beschikbaar te maken voor business overal ter wereld, door ’s werelds meest geavanceerde zoek- en analyticsplatform te introduceren. Met een scherpe focus op het realiseren van de meest optimale gebruikerservaring, is Elasticsearch ELK – bestaand uit Elasticsearch, Logstash en Kibana – de aanbieder van de meest populaire en snelst groeiende open source oplossingen in de markt. Elasticsearch voorziet niet alleen duizenden gebruikers in elke branche van productieondersteuning, ondersteuning bij ontwikkeling en training voor ELK, maar ook van Marvel, een native monitoring oplossing. Deze oplossing biedt Elasticsearch-gebruikers volledige helderheid in de gezondheid van hun systemen.

Elasticsearch, Inc. is opgericht in 2012, door de mensen achter de Elasticsearch en Apache Lucene open source projecten. Sinds de oprichting heeft Elasticsearch meer dan zes miljoen cumulatieve downloads. Elasticsearch, Inc. wordt gesteund door Benchmark Capital en Index Ventures en heeft vestigingen in Amsterdam en Los Altos.