First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. Wij zijn gespecialiseerd in het pragmatisch ontwikkelen van bedrijfskritische Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen. Op deze pagina vind je onze blogs.

18 maart: Java 8 Launch event

Java8header
Dinsdag 18 maart wordt Java 8 (SE, FX en ME/Embedded) gelanceerd. Een belangrijke mijlpaal voor het Java platform die we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren we het Java 8 Launch event, zodat jij direct op de hoogte bent van alle nieuwe mogelijkheden. Bovendien krijg je ook toegang tot het spectaculaire User Experience Event, waar je nog veel meer nieuwe ontwikkelingen ziet.

 

Lambda Expressions, Nashorn JavaScript engine, Date Time API, FX, Streams, …

Java 8 brengt de grootste wijzigingen in de Standard Edition sinds Java 5. Lambda expressies introduceren het closure concept, dat een nieuwe stijl van programmeren mogelijk maakt. De Stream-API heeft grote consequenties voor het werken met collecties – zowel tijdens ontwikkeling als tijdens run-time. Project Nashorn, de high-performance server side JavaScript engine en de verbeterde interoperabiliteit tussen Java en JavaScript bieden nieuwe mogelijkheden voor het combineren van deze twee technologieën. Veel ontwikkelaars zullen opgelucht zijn dat er eindelijk een fatsoenlijke API is voor datum- en tijdmanipulatie. Swing is nu definitief opgevolgd door JavaFX dat volledig geïntegreerd is in het SE platform met ondersteuning voor multi-media, text formattering en 3D rendering.

Inhoud én context
Specialisten van First8 laten zien hoe de nieuwe mogelijkheden werken. Je ziet onder meer demo’s van Lambda expressies, de Stream API, Interface Improvements en de nieuwe Date & Time API.

Voorafgaand plaatsen we de nieuwe features in een bredere context. Lucas Jellema, CTO van AMIS, vertelt over de evolutie van Java SE en -EE, de belangrijke thema’s in Java 8 en de positie van Java in de markt. Waar staat Java vandaag en wat valt de komende tijd te verwachten? Ook de verhouding ten opzichte van andere platforms, technologieën en leveranciers komt aan bod.

Toegang tot het User Experience Event
Voorafgaand aan het Java 8 Launch event kun je ook nog het User Experience Event bezoeken. Het Research & Development team van Oracle Corporation dat de gebruikersinterface van de toekomst onderzoekt, laat prototypes, studies en ideeën zien. Er zijn 12 demonstratie-opstellingen met onder meer een robot-arm, Google Glass en vele voorbeelden op tablets. Normaal blijven de deuren van commerciële ontwikkellaboratoria in Silicon Valley stevig gesloten. Maar op 18 maart kun jij binnen kijken!

Vanaf 18:00 ben je van harte welkom bij AMIS in Nieuwegein. Je kunt rondkijken op het User Experience Event en een broodje eten. Om 19:00 start het Java 8 Launch event. Rond 21:00 sluiten we af met een drankje.
In één avond zie je dus op meerdere fronten de nieuwste ontwikkelingen. Als professional kun je het Java 8 Launch event daarom niet missen. Toegang is gratis, maar het aantal stoelen is beperkt.

Met vriendelijke groet,

Lucas Jellema, CTO van AMIS
Bas Passon, oprichter van First8