Skip to main content
First8 nieuwsberichten

First8 spreekt tijdens Developer’s Day: The Internet of Things

By 26 mei 2014januari 30th, 2017No Comments

First8 op Developer's Day

Elke seconde worden 80 ‘dingen’ aangesloten op het internet. Volgend jaar is dat waarschijnlijk 100 apparaten per seconde. De schattingen voor 2020 variëren van 22 tot 75 miljard apparaten. Wanneer je deze op internet aangesloten apparaten koppelt aan mensen, processen en data, kun je werkelijk de wereld veranderen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Raspberry Pi, Java Embedded, Hacking/Veiligheid, Hands on laboratoria, drones en mobile… 28 mei is er een Developer’s Day over dit thema: The Internet of Things. Ook First8 geeft acte de présence.

Het bouwen van een LED kubus
Arjan Lamers, enterprise software engineer bij First8, vertelt het verhaal van het contrast tussen Java Enterprise en de wereld van elektronica en embedded software. Over hoe een Java software engineer, samen met zijn vader, de soldeerbout herontdekt, afgedaald in de onderwereld van cross-compilers en datasheets, en hoe die leiden tot het uiteindelijke resultaat, de heilige graal voor elke nerd: een Led kubus met REST API.

Arjan: “Als enterprise software engineer werk je voortdurend met virtuele dingen. Het schrijven van een applicatie verandert sommige elektronen ergens diep binnenin je laptop, maar heeft geen echte impact op de fysieke wereld. Dat is wat het werken met the Internet of Things interessant maakt: je kunt een koelkast daadwerkelijk aanraken, een Raspberry Pi heeft knipperende lichtjes. The Internet of Things maakt internetsoftware dichterbij een andere wereld van programmeren: embedded software.”