First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. Wij zijn gespecialiseerd in het pragmatisch ontwikkelen van bedrijfskritische Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen. Op deze pagina vind je onze blogs.

First8 ondersteunt Erasmus MC bij in kaart brengen infectieziekten

virus
Nijmegen, 10  juli 2014 –
First8, gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfskritische open source toepassingen, bouwt diverse agent based simulaties voor infectieziekten, die gebruikt gaan worden voor onderzoek in het Erasmus MC. 

Een agent-based simulatie is een simulatie waarbij elk persoon in een populatie gerepresenteerd wordt door een object in de simulatie. De objecten in de simulatie ontmoeten elkaar, komen ziekteverwekkers tegen en verkeren in een bepaalde ziektestatus (bijvoorbeeld besmettelijk, geïnfecteerd of genezen).

Omdat elke infectieziekte eigen eisen stelt aan zo’n simulatie – zo kunnen uitgebreidheid van ziektestadia en ziekteverloop verschillen, maar ook de manier waarop infectie plaatsvindt – moeten er een aantal verschillende simulaties gemaakt worden. Met als einddoel: één simulatie die alle verschillende situaties voor de verschillende ziekten aan kan.

Het gaat om een project gefinancierd door  de Bill & Melinda Gates Foundation, dat zich sterk maakt voor een gezond, productief leven voor alle mensen. Dat is natuurlijk een prachtig doel, waaraan wij graag onze naam verbinden. Het Erasmus MC beschikt over een aantal programmeurs met voldoende ervaring in Java, maar er ontbreekt ervaring met en overzicht van aanvullende tools en frameworks”, aldus Martijn Verhoeven, verantwoordelijk voor First8. “Daarom zijn wij ingeschakeld; wij begeleiden hen in de project set-up en de keuze van verschillende beschikbare frameworks en tools”.