Skip to main content
First8 nieuwsberichten

First8 host Masters of Java 2014

By 1 september 2014januari 30th, 2017No Comments

First8 organiseert op 4 oktober het Masters of Java event van NLJUG. Masters of Java is een wedstrijd voor Java ontwikkelaars, waarbij deelnemers in teams strijden om het hoogste aantal punten en een prijs. First8 host de wedstrijd in het kantoor  van Conclusion.

Over NLJUG
De NLJUG, de Nederlandse Java User Group, verenigt software ontwikkelaars, architecten, ICT managers, studenten, new media developers en businesspartners met algemene interesse in alle aspecten van Java Technology. Het doel van de stichting is onder meer het verspreiden van kennis over de werking van Java, het stimuleren van het gebruik ervan en het verbeteren van contact tussen professionele gebruikers en de bedrijven die zich bezighouden met systemen gebaseerd op Java technologie. Dit doen zij onder meer door regelmatig technische conferenties en themabijeenkomsten te organiseren. Eén van deze bijeenkomsten is Masters of Java.

Masters of Java: race tegen de klok
Masters of Java is een ‘funprogging contest’ (gebaseerd op Java), die toegankelijk is voor iedere Java ontwikkelaar. In deze wedstrijd wordt beroep gedaan op de parate kennis en kunde van de deelnemers, er is weinig tijd om dingen op te zoeken. Het is een race tegen de klok: de balans zoeken tussen snel werken en secuur werken, het moet immers wel correct zijn – of in ieder geval correct genoeg om de testen te doorstaan. Naast de API kennis wordt ook probleemoplossend vermogen getest. En dat zonder hulp van de gebruikelijke ontwikkeltools; het komt dus neer op parate kennis en kunde. In de verschillende rondes die de wedstrijd telt wordt iedere keer een grappige of interessante programmeeropdracht uitgedeeld, die vervolgens binnen een half uur opgelost moet worden. Iedere seconden die wordt overgehouden, betekent een punt.
Teams bestaan maximaal uit 2 ontwikkelaars en het team dat aan het einde van de dag de meeste punten heeft, mag zich ‘Master of Java 2014’ noemen en strijdt voor mooie prijzen.

Als echte techhies vinden wij het geweldig dat we Masters of Java mogen hosten!”, aldus Martijn Verhoeven, verantwoordelijke voor First8. “De opdrachten zijn fun, niet makkelijk en de deelnemers moeten er hard voor werken. Het gaat echt om de balans tussen snel werken en secuur werken. Het is een prachtige kans om zichzelf te testen en samen te werken met gelijkgestemden. We hebben gekozen voor het gebouw van Conclusion vanwege de centrale ligging in Nederland en het inspirerende uitzicht.

 

Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar!