First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. Wij zijn gespecialiseerd in het pragmatisch ontwikkelen van bedrijfskritische Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen. Op deze pagina vind je onze blogs.

Devoxx4Kids Nijmegen groot succes!

Op zaterdag 2 mei ging de tweede Nijmeegse editie van Devoxx4Kids van start. Devoxx4Kids blijkt razend populair te zijn. Binnen de kortste tijd waren alle 40 beschikbare plekken vergeven. Al vroeg stonden de eerste kinderen voor de deur. Na inschrijving kregen ze allemaal een leuk t-shirt als herinnering en een USB stick op naam. De opdrachten konden ze zo opslaan en thuis verder programmeren.

Groep 1 begon met Minecraft en groep 2 met Greenfoot. In tweetallen gingen ze aan de slag. Al snel vlogen de creepy eieren in het rond en werden er mods gemaakt. Na de lunch wisselden de groepen en kwam ook LEGO Mindstorms aan de beurt. De kids programmeerden opdrachten in het voertuig: dat moest bijvoorbeeld omdraaien zodra hij de witte streep aanraakte.

Hoewel de demonstratie pas om 16:30 uur stond gepland konden veel ouders hun nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en stonden om 16:00 uur al te trappelen van ongeduld om te zien wat hun kroost had geleerd. Het was een super dag en de foto’s spreken voor zich! Binnenkort verschijnt een filmverslag op onze site: technology.first8.nl.