First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. Wij zijn gespecialiseerd in het pragmatisch ontwikkelen van bedrijfskritische Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen. Op deze pagina vind je onze blogs.

Workshop Java EE7 in de Cloud goed bezocht

Op dinsdag 30 juni gaf First8 een workshop Java EE7 in de Cloud. Tijdens deze workshop leerden de deelnemers hoe je een bestaande applicatie, in RedHat’s Cloud (OpenShift), schaalbaar maakt.

Tijdens de workshop werkten de deelnemers aan een case over de versimpelde online veilingsite “Insane Auctions”. Deze veilingsite, gebouwd door de fictieve buurjongen van de CEO, draaide al ‘in de Cloud’.  Het enige wat nog gedaan moest worden was zorgen dat ie op meer dan een machine kwam te draaien. De deelnemers aan de workshop konden dat lokaal op hun eigen laptop doen maar ook in RedHat’s OpenShift Online cloud omgeving.  Volgens de documentatie kan dat met 1 druk op de knop….

Aan de slag op First8 University OpenShift

Er werd flink gezweet om de ogenschijnlijk triviale applicatie weer correct te krijgen. Dat kan door de tropische hitte gekomen zijn maar wellicht had het ook wat te maken met de distributed programming skills van de buurjongen. In kleine stappen werden de belangrijkste problemen opgelost. Van het installeren van de applicatieserver en HttpSessions distributed maken, tot aan highly available distributed singletons en gedistribueerde events.

De niveau’s van de deelnemers liepen behoorlijk uiteen; sommigen hebben vooral eens kunnen snuffelen aan wat er allemaal bij komt kijken, anderen gingen nog veel dieper op de materie in en stelden vragen over de achterliggende ideeen en architecturele keuzes. Doordat we regelmatig centraal de opdrachten bespraken en de oplossingen voor iedereen van te voren beschikbaar waren konden we toch de meeste onderwerpen aanstippen.

Deelnemers beoordeelden de workshop van ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Het was daarom een geslaagde avond.

Ook geïnteresseerd in deze workshop? Er wordt een herhaling gepland na de zomer. Laat alvast je gegevens achter via marketing@first8.nl en we zorgen dat je zeker een uitnodiging krijgt.