Skip to main content
First8 nieuwsberichten

First8 sponsort de Eindhoven Mini Maker Faire

By 26 juli 2016januari 30th, 2017No Comments

EHVMMFlogoOp zaterdag 10 en zondag 11 september vindt de derde editie plaats van de Eindhoven Mini Maker Faire op het VDMA complex. Tijdens dit energieke en creatieve evenement delen de Makers hun ideeën en kennis. Een bron van inspiratie en informatie voor alle bezoekers!

Het belooft weer een geweldig weekend te worden, vol met creatieve Makers, uitvinders, kunstenaars, ingenieurs, software ontwikkelaars, game ontwikkelaars, designers, architecten, hobbyisten, vakmannen, robots en meer! Circa 2.500 bezoekers van jong tot oud kunnen genieten van tech-bedrijven die hun creativiteit op het gebied van de moderne techniek delen.

First8 is sponsor van dit high-tech festival; bezoek onze informele stand en maak kennis met de door ons gebouwde LEGO Turingmachine. Een turingmachine is een mechanisme dat symbolen kan manipuleren en de logica van elke mogelijke computer simuleren. In één stap kunnen door de turingmachine twee verschillende waarden worden aangepast. Grondlegger ervan is de Britse informaticus en wiskundige Alan Turing. Kijk hier voor meer achtergrond informatie of een video te bekijken van de LEGO turingmachine.

En we doen dit weekend nog meer, want: programmeren is leuk! Daarom organiseren we het gehele weekend LEGO Mindstorms workshops. LEGO Mindstorms is een programmeerbare robotbouwset waarmee je je eigen LEGO robots kunt bouwen, programmeren en besturen. Er zijn heel veel mogelijkheden, wij geven een introductie en hopen dat jij daarna net zo enthousiast bent als wij! De workshops zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en uiteraard kun je als ouder ook meedoen met je kind(eren). Elke workshop duurt circa 30 minuten en daarin leer je de LEGO Mindstorms robot te programmeren en tot leven te brengen!

Inschrijven is niet nodig, je kunt bij ons op de stand zien hoe laat en waar de workshops gehouden worden.

Openingstijden en locatie 
Zaterdag 10 september 11 – 18 uur
Zondag 11 september 11 – 18 uur
Locatie: VDMA complex (Vestdijk 25, 5611 CA, Eindhoven)

Meer informatie over het event: http://www.eindhovenmakerfaire.nl/