First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. Wij zijn gespecialiseerd in het pragmatisch ontwikkelen van bedrijfskritische Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen. Op deze pagina vind je onze blogs.

First8 liet Grails zien op T-DOSE 2015

Dit weekend werd T-DOSE (Technical Dutch Open Source Event) gehouden, een jaarlijks georganiseerd event omtrent Open Source software, gesponsord door o.a. de Fontys Hogeschool en de NLUUG. De T-DOSE stiching promoot het gebruik en de kennis over Open Source software. Door het jaarlijks organiseren van dit evenement hoopt ze Open Source communities een platform te geven waarin interactie plaats kan vinden met elkaar.

De onderwerpen waren uiteenlopend, van robot soccer — waarin robots zonlicht proberen te negeren in een zonnige omgeving — gebruikmakende van C++ op Linux , het beveiligen van je thuisnetwerken met HomeIPS tot de komende 5 jaar van LibreOffice.

Grails

Koen Aben en Ted Vinke wisten op zondagmiddag toeschouwers wat te vertellen van Grails als web application development framework en hoe verschillende Open Source frameworks, zoals Hibernate en Spring Boot, hierbij gebruikt werden.

Het was een leuke sessie!

Ted Vinke en Koen Aben op T-Dose