Skip to main content
First8 nieuwsberichten

First8 is nu bedrijfssupporter van Bits of Freedom

By 30 augustus 2016januari 30th, 2017No Comments

Bits of Freedom, bit of First8

Vrijheid en Open Source. Onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bits of Freedom is de onafhankelijke organisatie in Nederland die opkomt voor jouw communicatievrijheid en privacy op het internet. Zij begrijpen dat deze grondrechten onmisbaar zijn voor je ontwikkeling, voor technologische innovatie en voor de rechtsstaat. Ze zorgen ervoor dat overheid en bedrijfsleven slecht beleid terugdraaien en goed beleid invoeren. Zo zijn ze organisator van de Big Brother Awards, waar ieder jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen te kijk worden gezet die het afgelopen jaar controle op burgers en inbreuken op onze privacy hebben bevorderd. Daarnaast lobbyen ze voortdurend in Den Haag en Brussel, vroegen ze de Minister van Veiligheid en Justitie om een visie op privacy en werken ze aan een podcastproject waarin er aandacht is voor privacy- en databescherming bij startups.

Vier de digitale vrijheid met Open Source

First8 staat achter de gedachte van vrijheid, dus ook op je computer. Vrijheid betekent niet altijd gratis, maar wel vrijheid in het maken van keuzes, zodat je kunt doen wat jij wilt. Open Source en Open Standaarden passen daarmee volledig binnen onze bedrijfsfilosofie.

We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfskritische maatwerk Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen.

Onze expertise omvat het hele spectrum: het creatief meedenken over een (nieuw) concept tot aan daadwerkelijke implementatie en het in beheer en onderhoud nemen van een applicatie. Wij hebben uitgebreide ervaring op het gebied van financiële transacties, privacygevoelige informatie en informatiesystemen.

Vrijheid en privacy op het internet zijn zo belangrijk in de ogen van First8 dat we recent bedrijfssupporter zijn geworden van Bits of Freedom. Door deze partij te ondersteunen, zorgen we ervoor dat de bescherming van onze internetvrijheid gecontinueerd kan worden. Bits of Freedom strijdt voor netneutraliteit, privacy en vrijheid op het internet en organiseert bovendien met enige regelmaat Privacy Cafés; gratis bijeenkomsten georganiseerd door vrijwilligers van Bits of Freedom. Deze vrijwilligers begeleiden je met praktische tips en tools om je digitale leven in eigen hand te nemen. Kun je niet wachten? Ga dan zelf aan de slag met behulp van Bits of Freedoms Internetvrijheid Toolbox.

Martijn Verhoeven, directeur van First8: “We zijn er trots op dat we bedrijfssupporter van Bits of Freedom kunnen en mogen zijn. Het is een onafhankelijke beweging die alleen kan bestaan dankzij belangeloze donaties van personen en organisaties die geven om hun vrijheid en privacy.”

Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom: “Vrijheid en privacy op het internet leeft meer dan ooit. De komende jaren zijn bepalend voor de toekomst hiervan. We moeten waarborgen dat onze grondrechten niet geschonden worden en dat iedere internetgebruiker zelf kan bepalen wat er met zijn privégegevens en -communicatie  gebeurt.

#DoYourBit

Je kunt al donateur worden van Bits of Freedom vanaf € 5,00 per maand.