First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. Wij zijn gespecialiseerd in het pragmatisch ontwikkelen van bedrijfskritische Java toepassingen waarbij integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties een belangrijke rol spelen. Op deze pagina vind je onze blogs.

Devoxx4Kids Nijmegen groot succes

Devoxx4Kids in Nijmegen

Devoxx4Kids_First8_Opdracht

Afgelopen zaterdag 23 april werd bij First8 in Nijmegen de derde, uitverkochte, editie van Devoxx4Kids Oost-Nederland gehouden. Veertig kinderen van 10 tot 14 jaar leerden in drie verschillende workshops spelenderwijs kennismaken met programmeren.

Na binnenkomst kregen ze allemaal een leuk T-shirt als herinnering en een USB stick op naam. De opdrachten konden ze zo opslaan en thuis verder programmeren. De kinderen werden in twee groepen verdeeld en in tweetallen zijn ze aan de slag gegaan met Minecraft, LEGO Mindstorms en Scratch. Per workshop waren er diverse opdrachten en uiteraard waren er een paar bonusopdrachten!

Vanaf 16.30 uur is er aan de ouders gepresenteerd en gedemonstreerd wat hun kinderen hadden geleerd. Zij waren onder de indruk van de resultaten. “Mijn zoon heeft een geweldige dag gehad, het bouwen aan een game en het programmeren van een robot was erg cool! Ontzettend bedankt voor deze dag!”

 

Het was een superleuke dag en de volgende First8 Devoxx4Kids vindt plaats op zaterdag 15 oktober in Nieuwegein.